full screen background image

Basiscursus Voetreflexologie


Tijdens de praktische basiscursus van vijf dagen zullen alle 76 drukpunten en grepen per voet aan bod komen om de voet in zijn geheel - en daarmee dus de totale gezondheid (lichaam en de geest) te behandelen. Een mooie behandelmethode om het zelfherstellend vermogen uit te dagen om van binnenuit de oorzaken aan te pakken en te herstellen voor zover dit mogelijk is.  Na de basiscursus is een verdiepingscursus mogelijk. Medische Basiskennis op minimaal MBO niveau is gewenst.

Inhoud cursus
In de 5 daagse cursus ontvang en bespreek je: een inleiding en geschiedenis van de Voetreflexologie, uitleg werking Voetreflexologie/lichaamzones, contra indicaties, werkwijze, voorbereiden/ uitvoeren en afsluiten van de Voetreflex behandeling. Daarnaast ga je vooral praktisch tijdens de cursusdagen en in jouw tijd de behandeling in gedeelten oefenen en eigen maken. 
Na de basiscursus Voetreflexologie ben je als zorgverlener in staat zelfstandig de 76 drukpunten en daarmee de gehele behandeling te kunnen geven en cliënt te kunnen ondersteunen in het vinden van (meer) totale balans en inzichten in zijn/haar gezondheid mee te geven. De verdiepingscursus is een aanrader voor diegene die dieper op de stof in wil gaan en meer behandelmogelijkheden hierin eigen wil maken.

Studiebelasting:
Klassikaal: 35 uur
Zelfstudie: 193 uur
Totaal: 228 uur

Voor wie? 
Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de (sport)masseur, massagetherapeut, shiatsu therapeut, Manueel Praktizijn®, fysiotherapeut, (medisch) pedicure, natuurgeneeskundige, etc. die de basis van de voetreflexologie willen leren. Medische basiskennis op minimaal MBO-niveau is gewenst.

Cursusdata

zaterdag 27 januari en 10 februari, zondag 3 maart en 17 maart en zaterdag 6 april 2024

Tijden
9.30 - 16.00 uur

Kosten
€ 595,- (BTW vrij)
inclusief cursusmap, gebruik van olie, drinken, koekjes, voetreflexposter t.w.v. € 15,- en een certificaat.

Aantal Deelnemers
Minimaal 4 en Maximaal 8 -10

Inschrijven & kosten
Je kunt je aanmelden via het opgaveformulier Na de inschrijving volgt een bevestiging ven de nota van de inschrijffosten ( € 25,-) via de mail. Betaling inschrijfkosten is je bewijs van definitieve deelname en wordt in mindering gebracht op de resterende cursusbijdrage. Deze nota ontvang je na ontvangst betaling van ons per mail/post. Annuleren is mogelijk tot maximaal 3 weken voorafgaand aan de cursus. Je ontvangt de totale cursusbijdrage minus € 25,- inscrhijf/administratiekosten retour.

Accreditatie/Erkenning

images/ktnologo.png

De cursus is op HBO-niveau geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen – KTNO.

KTNO nummer: K10777

Leden van de volgende beroepsverenigingen kunnen de cursus als officiële bij- of nascholing volgen:

BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument)
VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
VVET (Verbond Van Energetisch Therapeuten)
VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde)
NOAG (Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers) 

Vragen?

Je kunt ons bellen op: 06 - 14 24 11 09 of mailen naar: mail@helperhart.nlHelperhart Trainingen - Kattegat 32-9, 9723 JP Groningen, 06-14241109, mail@helperhart.nl